avtale m psykologen ++

Idag skulle jeg egentlig vært på jobb, men jeg har vært helt utslitt siden tirsdag, og jeg blir fysisk sliten når jeg er psykisk sliten. Så jeg sa ifra om at jeg var syk idag. Helt greit, har følt meg som kake, har vært kvalm osv, så det var godt å være hjemme å slappe av.

Var hos psykologen idag, og rett før vi skulle ende timen, begynte hun å snakke med alvorlig stemme. Vi hadde nettopp pratet om at jeg har veldig svingninger i humøret, og vi har en skriftlig avtale hvor jeg og henne har skrevet under på :-/ husker ikke akkurat hva det står, men det står at jeg MÅ si ifra hvis jeg har tanker om å skade meg eller ta livet mitt. Og det var det hun begynte å snakke om med alvorlig stemme på slutten. Og hun spurte om jeg kunne love at jeg sa ifra hvis jeg hadde noen sånne tanker, og jeg svarte ikke. Hvordan kan jeg love noe sånt? Jeg klarer såvidt å fortelle hva jeg føler, så hvordan skal jeg klare å si ifra om noe sånt? Og itillegg hva skal hun gjøre med de tankene?? Jeg mener.. Det går jo ikke ann å «snakke bort» sånne følelser.
Mine handlinger er mitt valg. Jeg mener ikke at jeg IKKE vil ha hjelp, jeg vil jo det, men hvis jeg har tanker om SS så hjelper det ikke å snakke det bort, for tankene om å gjøre det går ikke bort, jeg gjøre dèt for at trykket skal lette…

Er det noen som har forslag til hvordan jeg kan klare å si ifra når jeg har sånne tanker?
Jeg vet at skrive er en mulighet, men jeg klarer ikke å ordlegge meg (å da kan jeg skylde på diagnosen min: Språkvansker)

Også må jeg takke for en koselig kveld hos Martine på tirsdag, hvor også Kristine var <3
Det var kjempekos.

7 kommentarer til avtale m psykologen ++

 • E sier:

  Hvis det er bare å si ifra om at du har sånne tanker, og det ikke er noe poeng i å utdype så mye mer, så må det vel være nok å si/skrive "Jeg har tanker om å skade meg." og ikke noe mer. Du er jo flink å ordlegge deg i bloggen, så jeg tror ikke det er å formulere seg som egentlig er problemet. Jeg kan jo selvfølgelig ikke vite det, men det virker på meg som du er redd for at hun skal spørre og grave mer, eller at det er vanskelig å si ordene (men egentlig vet du hvilke ord du skal si).Det går kanskje ann å skrive "jeg har tanker om å skade meg." (det trenger ikke å stå mer enn det) på en lapp og la den ligge i lommen/lommeboken, og så kan du bare ta den fram og gi den til psykologen hvis du trenger å si ifra.Det går jo ikke i lengden å selvskade hver gang man har lyst, for da kommer man jo aldri til å få bukt med problemet. Du trenger en annen mestringsstrategi, en bedre.*Sender en klem*

 • Laila sier:

  det er bra at du tar deg en dag fri når du ikke føler deg bra. Man trenger å hente seg litt inn og høre på signaler fra kroppen.Det er vanskelig til tider å snakke om hva man egentlig føler og tenker..og når man er midt oppi det verste,så driter man i alt,og man har egentlig bare lyst å slukke lyset og ta seg en pause fra alt og alle.Hva med å skrive ned det du føler og tenker,og kanskje sende det på mail til psykologen din,sånn at hun får lest det før timen,så kan dere snakke om det da..?Man får også bedre ut tanker og følelser når man får tid på seg til å formulere det ordentlig.<3

 • liljenslifeasitis sier:

  Det er vanskelig med slike avtaler, men for meg hjalp det veldig. Hadde slike avtaler med min eksbehandler, og så snart jeg klarte å si "ja, jeg lover" så var jeg pliktet til å holde det. Jeg er ikke av dem som bryter løfter – og det kunne jeg ikke da heller. Og det funka.

 • Martine sier:

  Jeg synes det er vanskelig å si ifra jeg også! Det er nettopp som du sier, hvordan skal man si ifra at man faktisk tenker på det, når man ikke får sagt hva man ellers føler. Umulig..Lykke til i allefall!

 • teamia.no sier:

  Litt av en utfordring, for man kan ikke love noe sånt. Blir du innlagt hvis ikke du svarer?

 • Dere er så søte, og jeg gleder meg til i sommer – og håper alle dere tre kommer på treffet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TOTALT BESØKENDE
På Lineffs.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~
Peach & Meg
- bilde kommer senere -
♥ The forbidden candy is the sweetest. ♥

Jeg smiler aldri mer, enn når jeg har det som værst.
Merker på en arm,
som kart over et liv ,
du selv har valgt å leve,
i svart hvitt- negativ.

Skalpell, barberblad, kniv ,
speilbit, glass og salt
redskaper til smerte,
som en lydløs straff for alt.

Dine pinsler er private,
det synes du å mene,
men jeg vil så gjerne hjelpe,
så du slipper gå alene.

Presset fra en selv,
er den tyngste bør å bære,
håp og tusen drømmer drømt,
om alt du ønsket være.

Men hør meg, kjære søster,
på det jeg har å si,
du trenger ikke streve,
for du er alt du vil bli .

Det er knivens skarphet,
som gjør dronningen til narr ,
for du har all verdens styrke ,
men du bruker den på arr.