Månedlig arkiv: april 2011

Ambulant team.

Denne helgen har jeg fått ambulant team. Det er godt. De skal ringe meg nå i kveld, og imorgen. 🙂
Skulle virkelig ønske jeg hadde det hele tiden, tror jeg kunne trengt det.

Denne helga er også mamma og stefar på ferie, og til å være så avhengig av de, så kommer jeg til å klare meg fint!
Ifølge T har jeg separasjonsangst, og selvfølgelig har jeg det dritt for akkurat nå. Men det har ingenting med at mamsen er på ferie. Det har bygget seg sakte men sikkert oppover. Og nå sitter jeg her. Har det dritt.
Er nesten redd for å fortelle Ambuteam åssen ting er, for sist gang endte det med innleggelse på psyk.akuttmottak med lukkede dører og utgang med følge.

MEN: For å se positivt på ting, så skal jeg klare meg igjennom helga!
Og BTW så har jeg fått meg ny leilighet. Den er innflytningsklar 1 juli 😀 *glede seg*

Gruppeterapi??

Jeg ble tilbudt GRUPPETERAPI, av alle ting?!?! WTF!
Å det sa jeg, jeg skal ikke være med på no gruppeterapi.
Kjenner jeg ikke har noe lyst til å sitte i et rom med mange andre, å høre på de og deres problemer. Jeg har nok med mine egne..

Men som jeg forstod så skal jeg snakke med ei fra PUT om dette, å høre litt hvordan det foregår med sånn gruppe osv, så får jeg velge ut i fra det.

Noen erfaringer med gruppeterapi, eller?

Dommedag.

Idag er dommedagen. Jeg skal til kokkoheimen til en siste samtale med T. Gruer meg som faen.
Har kjøpt en liten gave. En bok. «Du er enestående» med mange fine ord inni, som f.eks: «Takk for at du var der da jeg trengte deg», «Takk for at du skjønner når det er tid for å tie. – For ganske enkelt å sitte der og være sammen med meg.» , «Takk for at du så rolig og effektivt får meg ut av alle de flokene jeg roter meg opp i!», «Takk for at du får meg til å le de dagene jeg knapt husker hvordan man gjør det» osv. Skal pakke den inn nå.

Bente fra teamet skal også være med, og idag får jeg forhåpentligvis vite hva slags opplegg som kommer til å bli satt opp rundt meg videre fremover. Jeg håper hvertfall jeg får vite det. Er så spent og nyskjerrig. Lurer på hva det blir til.

Sånn ellers har jeg det ikke så greit for tiden.
Opp og ned, opp og ned, opp og ned i humøret. Det svinger så jævlig at det er slitsomt. Skal etterhvert skrive et litt mer detaljert innlegg om hva som ikke er så greit, men dette blir passordbeskyttet. Det kommer info om hvordan du skal kunne få tilgang.

Wish me luck , guys!
Hjelp! :-S

Jeg vet om noen som har bursdag!

Idag har en av mine kjæreste, ei GOD venninne bursdag.
Så jeg vil bruke dette innlegget for å gratulere henne 🙂

GRATULERER MED DAGEN, søteste :
KRISTEL

Du er ei jente med hjerte av gull, og jeg håper du får en superfin dag, spis masse kake (litt for meg og!), og kos deg ufattelig mye!!
En av mine næreste, godeste. Du er ei jente jeg kan snakke om alt med. Jeg setter så grenseløst stor pris på deg, at du aner ikke!
BRUK DAGEN – Den er DIN!
Jeg er super glad i deg!

Politi Angst.

Jeg har som noen få av dere vet, kjempe angst for politiet. Så nå skal jeg fortelle dere om en liten episode som oppskaket meg veldig.

Jeg og to venninner var ute å rånet , hadde på god-musikk med bra annlegg og bare kjørte rundt egentlig.
Plutselig kommer det en bil i full fart etter oss, og paranoid som jeg er roper jeg ut «den bilen følger etter oss, SE hvor fort den kjører da?!», og de andre bare neeeida, det er ingenting. Før blålysa ble skrudd på. Angst fikk jeg med en gang, måtte konsentrere meg om å puste, mens politimannen snakket med bilføreren og hun i passasjersetet.
Etter hvert kom han bak til meg, jeg rullet ned vinduet med skjelvende hender, og han spurte «Så..Hvem er det som sitter her da?»
Jeg svarer «L-line»
«Line..?»
«Line B-berg
«Bor du her i byen?»
*Line nikker på hodet*
«Er du nervøs eller?»
«JA!»
«Er det noe spesiell grunn for det?»
Så husker jeg ikke hva som ble svart av venninnene mine på dette, for det var de som svarte for meg her..
På dette tidspunktet skalv jeg så ille, og gråten tok meg nesten. Jeg var så redd. Jeg visste hva som ville skje. Han skulle lyse meg i øynene, og dette har jeg INGEN gode minner med..
MEN for å ende innlegget bra, så lyste han meg i øynene, spurte hva vi skulle videre, og vi måtte love å ikke finne på noe faenskap. Jeg var skjelven i en laaaang stund etterpå.

Q: Har du noen spesielle ting du har kjempe angst for? Fortell 🙂

Min nye diagnose.

Jeg har bestemt meg for å fortelle dere om min nye diagnose.
Det har vært en helvetes lang utredning, masse spørsmål og svare på, men nå er svaret der. Jeg har fått svar på hva det er som feiler meg. Det føles litt godt å ha et navn på det, for da kan jeg lese litt om det selv, lære litt selv, og andre kan også lese og lære, og få litt svar på hvorfor jeg er som jeg er.

Diagnosen jeg fikk er: Schizoaffektiv Lidelse.

Litt info om denne diagnosen:
schizoaffektiv lidelse, alvorlig psykisk lidelse (psykose) kjennetegnet ved samtidig forekomst av symptomer og tegn både på schizofreni og bipolar lidelse. Symptomene kan være oppstemthet og gi et manisk preg samtidig som personen er hørselshallusinert i form av kommenterende stemmer slik det sees ved schizofreni. Noen kan også i perioder være svært urolige og forvirrede, ha paranoide symptomer uten schizofrent preg og fremby bevegelsesforstyrrelser (sykloide psykoser). Biologiske forhold antas å spille en stor rolle årsaksmessig, sml. bipolar lidelse og schizofreni. Før de blir syke synes personene å være rimelig friske slik man ofte ser det ved bipolar lidelse. Antallet nye tilfeller i Norge er usikkert (3–56 per 100 000 innbyggere per år). Forløpet er en mellomting mellom schizofreni og bipolar lidelse. Behandlingen vil vanligvis være som ved bipolare lidelser, men det er ofte behov for tillegg av nevroleptika.
(Kilde: Snl.no)

Kjenner du noen med denne diagnosen, eller har du den kanskje selv?
Hva er dine erfaringer? Medisiner? Fortell.

Litt random nå for tiden..

Dagene går, og den siste dagen med min behandler T nærmer seg med stormskritt. 27 april er dagen.
Jeg gruer meg. Nei.. Jeg gruer meg veldig faktisk. Hva gjør man på en sånn siste-samtale?
Hvis din behandler hadde sluttet, hadde du gitt h*n en gave? Evt hva ga du? Jeg har tenkt litt på det at jeg vil gi henne en liten ting som minner om meg.. Noen tips om hva det kunne vært?

Hun har nå ferie, og jeg skal ikke dit før den siste samtalen.
En annen ting jeg gruer meg til er hva som skjer etterpå. Hvordan type tilbud jeg blir tilbudt, hva jeg ønsker selv, osv. For siden jeg ikke har fått forskjellige tilbud enda, vet jeg heller ikke hva jeg skal ønske meg. Det er litt vanskelig å ønske seg noe når man ikke vet. Jeg vet jo èn ting jeg kunne tenkt meg såklart, men vet ikke om det er det optimale for meg.. Jeg er forvirra. Rett og slett. Og alt skal bestemmes den siste samtalen. GAAH!

En siste ting er at jeg endelig har fått en diagnose. Jeg har jo holdt på med en helvetes lang utredning med mye surr.
Hvis noen er interessert i å vite hva det er, og kanskje litt info om det, si ifra, så kan jeg sikkert lage et eget innlegg om det. Let me know!

Nå er det farmen og kyllinglår 🙂
Peace :*

Jeg elsker Peach’en min <3

en liten oppdatering..

Nå er det en stund siden jeg har blogget. Jeg er en dårlig blogger, og jeg skjønner at ingen gidder å lese.. Ikke minst er jeg dårlig på å kommentere, men det har bare blitt sånn.

Om dagen har jeg mye å tenke på når det gjelder at min behandler snart skal slutte, lærlingtiden – om jeg trives – om jeg virkelig vil gjøre dette – om jeg kommer til å bestå prøven og masse surr rundt det, og diagnose-surr. Jeg har det også ganske sært for tiden, humøret svinger veldig og akkurat idag er det på bånn. Jeg føler ingenting kommer til å løse seg. Holder på å søke om kommunal bolig m/personal, noen sier jeg kommer til å få det, mens jeg også har hørt jeg ikke kommer til å få dette invilget. Rotete og møkkete i leiligheten, jeg klarer ikke å holde styr på alt, driten bare hoper seg opp, og jeg gror ned i møkk, føles det som. Men vi skal søke om hjelp til dette også, en eller to fremmede personer som skal komme i hjemmet mitt å hjelpe meg med rengjøring og sånne ting. Jeg ser bare negativt på det, fordi jeg har en følelse av at jeg ikke kommer til å få noe som helst.

Sånn utenom dette er det kattene som holder meg i skinnet. De får meg til å smile og le, selvom de også kan irritere meg på en grå dag. Makan til kosepuser har jeg aldri vært borti! 🙂 Det er deilig at jeg har de to i hus <3

/ Line Berg

 

TOTALT BESØKENDE
På Lineffs.com ~
Denne måneden ~
Denne uken ~
I dag ~
Online nå ~

Peach & Meg

- bilde kommer senere -
♥ The forbidden candy is the sweetest. ♥

Jeg smiler aldri mer, enn når jeg har det som værst.
Merker på en arm,
som kart over et liv ,
du selv har valgt å leve,
i svart hvitt- negativ.

Skalpell, barberblad, kniv ,
speilbit, glass og salt
redskaper til smerte,
som en lydløs straff for alt.

Dine pinsler er private,
det synes du å mene,
men jeg vil så gjerne hjelpe,
så du slipper gå alene.

Presset fra en selv,
er den tyngste bør å bære,
håp og tusen drømmer drømt,
om alt du ønsket være.

Men hør meg, kjære søster,
på det jeg har å si,
du trenger ikke streve,
for du er alt du vil bli .

Det er knivens skarphet,
som gjør dronningen til narr ,
for du har all verdens styrke ,
men du bruker den på arr.